11/5/13

Η  Ελληνική ψυχή ...
κρατά ψηλά τις ηθικές αξίες, δεν περιορίζεται στη μιζέρια των καιρών, αλλά απωθεί με απίστευτη δύναμη ό,τι προσπαθεί να την καταδικάσει, να την τεμαχίσει, να την υποβιβάσει, να την αδικήσει ή να την θυσιάσει ο εσμός της πολιτικής σκουριάς έναντι μιας οδυνηρής και πολυσύνθετης πραγματικότητας που οι ίδιοι πλασάρουν με "μονταρισμένες αλήθειες".
Αυτή η Ελληνική ψυχή των ανθρώπων του μόχθου και του πνεύματος που αναζητά δημιουργικά κανάλια της προόδου, της ανάπτυξης, της ανανέωσης κι όχι στην αλλοίωση αξιών ή την συγκομιδή του εύκολου και γρήγορου πλούτου, αλλά περνά  χοροπηδώντας το "ναρκοπέδιο" της σύγχυσης, του εκβιασμού, του φόβου, του ψεύδους, την ταπείνωση και την ατίμωση του διαβρωμένου πολιτικού συστήματος και πασχίζει πεισματικά να μη χάσει την πυξίδα της ρίζας μας, της ελπίδας, της προσπάθειας στον μίτο της διαδρομής. Αυτή η Ελληνική ψυχή λοιπόν, που δίνει φτερά στα όνειρα των παιδιών μας, που προασπίζει το δικαίωμα τους στην γνώση, που δίνει ώθηση και νόημα στην προσπάθεια τους, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ! 
(Σε όλους όσους συνέβαλαν για την υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη των Ελληνικών Πανεπιστημίων). <by koko> 


                                           
Πέντε ελληνικά πανεπιστήμια στα κορυφαία 200 του κόσμου!

Υψηλή θέση στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject 2013) κατέχουν πέντε ελληνικά πανεπιστήμια.

ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Α.Π.Θ. 
Στους πίνακες περιλαμβάνονται τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο για 30 κλάδους, συμπεριλαμβανομένων και ειδικοτήτων όπως η οικονομία, τα μαθηματικά, η φυσική, το δίκαιο και η ιστορία.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις στις κατατάξεις ανάμεσα στα κορυφαία 200 και σε 10 ειδικότητες.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών, το   Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών έχουν υψηλή κατάταξη σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητες.


ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέχει την υψηλότερη θέση 
- ανάμεσα στα άλλα ελληνικά πανεπιστήμια - στην ειδικότητα των πολιτικών μηχανικών, καθώς κατατάσσεται στην 25η θέση. 
 Για τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS 2013 αξιολογήθηκαν 2.858 πανεπιστήμια και κατατάχθηκαν 678 στο σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου